Inhuurdesk GVB

Assetmanager / Fleetmanager Bus

Standplaats:
Amsterdam
Startdatum:
02.09.2019
Einddatum:
02.09.2020
Uren per week:
36

Met 36 buslijnen overdag en 11 buslijnen ’s nachts verzorgt de modaliteit Bus van GVB het busvervoer in de regio Amsterdam. En dat 24 uur per dag. Een grote verantwoordelijkheid. Zeker als je bedenkt dat Amsterdam voor flinke infrastructurele uitdagingen staat. Als onze nieuwe Fleetmanager Bus weet jij daar doeltreffend en professioneel op in te spelen en zorg je voor een optimale beschikbaarheid van bussen voor onze reizigers. In Garage West, waar zo’n 25 monteurs hun werkzaamheden uitvoeren, zit je dicht op het vuur. Het is een komen en gaan van buschauffeurs en ook management Bus en planning is er gehuisvest. Jij neemt als Fleetmanager Bus het wagenparkbeheer op je. Jouw grootste uitdagingen? Het beperken van uitval, het verbeteren van processen, maximale benutting van de levensduur van onze bussen en een optimale inzet van het wagenpark.

 

Als Fleetmanager Bus rekenen we op je. Zeker als het gaat om:

 • jouw visie op de conditie, de omvang, het onderhoud en de inzetbaarheid van de vloot. Daarbij ontwikkel je scenario’s voor de dienstregeling bij onttrekking en (deel)vervanging van bussen. Jij laat de overgang naar nieuwe elektrische bussen in 2020 soepel verlopen.
 • het opstellen en onderhouden van het meerjaren onderhoudsprogramma (MJOP) voor de vloot. Je ontwikkelt een inzetplan voor de korte en middellange termijn (5 jaar) en maakt afspraken met het garagebedrijf over de uitvoering daarvan.
 • de veiligheid, beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de assets. Hiervoor ben jij de eerste verantwoordelijke. Je zorgt voor onafhankelijk onderzoek naar veiligheidsincidenten.
 • de impact van gewenste modificaties. Je stelt onderhoudsconcepten, kwaliteitskaders en randvoorwaarden op. Ook stel je managementrapportages op.
 • het direct rapporteren aan de vervoermanager Bus. Je werkt nauw samen met de manager Planning, Vervoersondersteuning en Opleidingen (PVO) en de manager van het garagebedrijf Bus.

 

Functie-eisen
Amsterdam staat voor spannende infrastructurele en demografische ontwikkelingen – denk aan de realisatie van de Amstelveenlijn en de groei van het aantal toeristen. Vandaar dat jij als onze Fleetmanager Bus een verantwoordelijke, uitdagende regisseursfunctie vervult voor onze vloot. Met jouw stevige persoonlijkheid en een flinke dosis humor creëer jij draagvlak bij verschillende partijen, zoals onze stakeholders en managers. Kortom, je bent een echte teamspeler. Met jouw communicatieve kwaliteiten lukt het om te overtuigen en beslissingen doorgevoerd te krijgen. Op alle lagen van de organisatie ben je een uitstekende gesprekspartner. Naast sociaal en organisatiesensitief ben je oplossings- en resultaatgericht en heb je een praktische en technische instelling. Je hebt een groot analytisch en probleemoplossend vermogen.

Wat jij nog meer meebrengt is:

 • minimaal een hbo-diploma of wo-werk- en -denkniveau op technisch (mechanisch, elektrisch) vlak. Denk bijvoorbeeld aan Maintenance & Asset Management of Werktuigbouwkunde, aangevuld met bedrijfseconomische kennis of werkervaring.
 • sowieso 5 à 10 jaar werkervaring in een technische/commerciële omgeving.
 • ervaring (als maintenance manager) met moderne onderhoudsconcepten en -technieken als RCM II, RBM, FME(C)A en fleetmanagement (vloot management) of asset management (ISO55.000).
 • ervaring met bus techniek, onderhoudscontracten en het aansturen van projecten. Je maakt ons helemaal blij als jij een lean-certificaat hebt behaald.
 • beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.

 

Ons aanbod

Voor wat hoort wat. Daarom kun jij op basis van een 36-urige werkweek rekenen op:

 • een maandsalaris van minimaal € 3.624 en maximaal € 5.261 bruto.
 • gratis reizen (ook voor gezinsleden) met GVB-tram, bus, metro en veerpont.
 • een goede pensioenregeling.
 • een 13e maand.
 • ten minste 21 vakantiedagen per jaar.
 • tegemoetkoming in de ziektekosten.
 • studiefaciliteiten, waardoor je kunt blijven groeien.

 

Meer informatie

De procedure bestaat uit twee selectiegesprekken en een eindgesprek met de Vervoermanager Bus en Directeur Techniek & Operatie. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

< Ga terug naar het overzicht met alle opdrachten